Bent u op zoek naar een huurwoning in de regio Land van Altena? Alle beschikbare woningen vindt u op de website van Woongaard. Afhankelijk van uw inkomen kunt u reageren op een sociale huurwoning of een vrije sector huurwoning.

Naast huurwoningen biedt Woongaard koopwoningen en parkeerplaatsen aan.

Naar www.woongaard.com

Afhankelijk van uw inkomen kunt u reageren op een sociale huurwoning of een vrije sectorhuurwoning. Wilt u weten op welke huurwoningen u met uw inkomen kunt reageren? Op deze webpagina ziet u welke huurprijs bij u past:

Op welke woningen reageren

Sociale huurwoningen hebben een huur lager dan € 720,42 per maand (prijspeil 2019). Ze zijn bedoeld voor mensen met een inkomen tot € 42.436,- . Op Woongaard kunt u zich inschrijven als woningzoekende en kunt u reageren op het aanbod van alle 14 woningcorporaties in de regio Land van Altena. Urgentie nodig? Bekijk de urgentiewijzer.

Is uw inkomen gelijk aan of hoger dan € 42.437? Dan kunt u een woning in de vrije sector huren. Deze woningen hebben een huurprijs vanaf  € 720,42 per maand (prijspeil 2019). U heeft geen inschrijving bij Woongaard nodig, als u op een vrije sectorhuurwoning wilt reageren.

Met 'passend toewijzen' wil de overheid voorkomen dat mensen met de laagste inkomens in te dure woningen gaan wonen en daardoor betalingsproblemen krijgen. Daarvoor heeft de overheid de Woningwet 2015 ingesteld, met regels waaraan alle woningcorporaties zich moeten houden.

Wilt u een woning huren met een laag inkomen? Dit betekent voor éénpersoonshuishoudens een jaarinkomen van maximaal € 22.700 en voor twee of meer persoonshuishoudens maximaal € 30.825 (prijspeil 2019). U heeft dan recht op huurtoeslag.

Veelgestelde vragen over passend toewijzen

Woonstichting

Land van Altena