Sleutelkluisje

Heeft u thuiszorg nodig en is het noodzakelijk dat er bij uw woning of appartement een sleutelkluisje wordt geplaatst, dan dient u dit schriftelijk bij ons aan te vragen. Bij uw aanvraag ontvangen wij graag de volgende gegevens:

  • Het type sleutelkastje met een afbeelding dat u wilt plaatsen.
  • Gaat het plaatsen van het sleutelkastje uit van een zorgorganisatie? Geef dan ook de naam van de zorgorganisatie aan ons door.
  • De plaats waar het kluisje gemonteerd moet worden.

Na onze goedkeuring geeft u het kluisje bij ons af en plaatsen wij het sleutelkluisje voor u.
De kosten hiervoor bedragen € 55,- (prijspeil 2022). U kunt uw aanvraag mailen naar onderhoud@landvanaltena.nl

Medische Aanpassing

Als u (in verband met ziekte of handicap) niet meer goed uit de voeten kunt in uw woning, kunt u via de Gemeente een aanvraag indienen voor een medische aanpassing.

Gemeente Altena voert de Wet Maatschappelijk Ondersteuning (WMO) uit via 'OnS Altena' :

ons altena

Bel of mail met OnS Altena

Belt u OnS Altena, dan krijgt u een consulent aan de telefoon. Deze consulent is het eerste aanspreekpunt en geeft u informatie, advies of helpt u met uw aanvraag. Zo nodig schakelt de consulent een collega in, die in uw wijk werkt en u verder begeleidt.

0183 - 51 60 60logo lva

ons@gemeentealtena.nllogo lva

Meer informatie vindt u op de website:

Ons Altena

WoonZorgIndicatie

Iedereen wil zo lang mogelijk in zijn vertrouwde omgeving blijven wonen maar soms is de huidige woning niet aan te passen en is verhuizen naar een gelijkvloerse woning een volgende stap. Als u snel een gelijkvloerse woning nodig heeft of als een gewone seniorenwoning niet genoeg comfort biedt, dan is er de mogelijkheid om een WoonZorgIndicatie aan te vragen. Met de WoonZorgIndicatie komt u met voorrang in aanmerking voor een deel van de gelijkvloerse huurwoningen. 

Brochure + aanvraagformulier WZI

Woonstichting

Land van Altena