Weet je dat een kwart van je woonlasten bestaat uit energiekosten? We zetten daarom doelbewust in op het verduurzamen van onze woningen. We brengen dak-, vloer- en spouwmuurisolatie aan als dit niet aanwezig is. Dit doen we in ieder geval als de woning wisselt van huurder, maar ook als de zittende huurder dit wenst.

We bieden ook de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen. Na plaatsing merk je dit gelijk in je portemonee. We zorgen er daarmee voor dat je plek onder de zon comfortabel en betaalbaar blijft. 

Inhoud

Woonstichting Land van Altena en Wocozon

Voor het plaatsen van zonnepanelen werken we samen met WocozonWocozon heeft als doel om huurders te laten profiteren van zonnestroom en werkt zonder winstoogmerk.

De zonnepanelen worden geplaatst door een erkend installateur. Je betaalt hier als huurder niets voor. Als de zonnepanelen niet optimaal werken, dan kun je met Wocozon contact opnemen. Het onderhoud hoort erbij. Wocozon is na plaatsing van de zonnepanelen dan ook je aanspreekpunt. 

De stroom die zonnepanelen opwekken noemen we zonnestroom. Je betaalt niet voor de zonnepanelen zelf, maar voor de opgewekte zonnestroom. Een deel van je stroombehoefte blijf je afnemen van je huidige energiebedrijf, je neemt dankzij de zonnepanelen alleen minder stroon van hen af.

Het voorschotbedrag voor zonnestroom is 16,7 eurocent per kWh (prijspeil okt. 2023). Dit bedrag ligt gemiddeld 15 tot 20% lager dan het huidige voorschotbedrag dat je betaalt aan je energiebedrijf. Je bespaart na installatie van de zonnepanelen dus direct geld. Zonnepanelen leveren een gemiddeld huishouden iedere maand € 10,- voordeel op. En dat voordeel kan verder oplopen als de stroomprijzen stijgen.

Let op: Je regelt zelf met je energiebedrijf dat je voorschot omlaag gaat zodra je zonnepanelen hebt.

 Je gaat er altijd op vooruit

Als je panelen minder zonnestroom opwekken dan verwacht, dan heeft dat voor jouw portmonee geen negatieve gevolgen. Je krijgt dan een deel van je voorschotbedrag voor zonnestroom gewoon terug. En schijnt de zon meer, zodat je meer stroom opwekt dan verwacht? Dan is die zonnestroom gratis en neem je minder stroom af bij je energiebedrijf. 

Wij garanderen je bovendien dat dit bedrag altijd lager is dan het bedrag dat je betaalt voor de stroom van je energiebedrijf. Je gaat er dus echt altijd op vooruit.

Je voordelen op een rijtje

 • 15 tot 20% lagere stroomrekening vanaf een jaarverbruik van 1500 kWh
 • Geen kosten voor aanschaf en plaatsing zonnepanelen
 • Ook in de toekomst, altijd voordeliger uit met zonnestroom!
 • Vrije keus om mee te doen
 • Op één dag bij je geïnstalleerd
 • Minder opgewekt? Geld terug van het betaalde voorschot
 • Meer opgewekt? Gratis zonnestroom en minder stroomafname bij je energiebedrijf
 • Je helpt mee aan een beter milieu

Voorwaarden deelname

Zonnepanelen kunnen op alle geschikte grondgebonden woningen van ons geplaatst worden. Je woning is geschikt als:

 • Je stroomverbruik per jaar ten minste 1500 kWh is;
 • Je woning voldoende vrij dakoppervlakte heeft;
 • Er geen andere bouwtechnische belemmeringen zijn.

Ik wil (misschien) zonnepanelen

Als je interesse hebt in zonnepanelen,  kunt je bij Wocozon een vrijblijvende offerte opvragen. In de offerte is opgenomen hoeveel panelen er geplaatst worden en wat je voorschotbedrag voor zonnestroom is    informatie aanvragen

Bij ons geen datalekken

Op 12-1-2017 kwam een bericht naar buiten over datalekken door zonnepaneelinstallaties bij Woningcorporatie Domesta. Daar blijkt het redelijk eenvoudig om via de kastjes in te loggen op onbeveiligde thuisnetwerken en zo privacygevoelige informatie te achterhalen.
De monitoring doet men daar via de internetverbinding van de bewoners.
Onze zonnepanelenmeter is NIET aangesloten op het thuisnetwerk van een bewoner.
Wocozon leest uit door een eigen GPRS verbinding met SIM kaarten, die data versleuteld verzenden, net als bij een normale mobiele telefoon. Enkel alleen de gegevens van de opgewekte zonnestroomgegevens worden gelezen en opgeslagen op de server van Wocozon.
Wat er bij Domesta is gebeurd kan dus niet gebeuren bij Wocozon omdat er geen enkele koppeling is met het netwerk van de bewoner, dus ook niet met hun privacy gevoelige gegevens.
De Wocozon zonnepanelenmeter staat dus los van de bewoner en werkt zelfs als de bewoner geen internet heeft.

Kijk ook eens op deze websites

Woonstichting

Land van Altena