Huurwoning kopen

In ons ondernemingsplan 2015-2019 hebben wij bepaald onze vrijstaande en 2-onder-1-kap huurwoningen te verkopen. Door het grote aandeel scheefwoners (25%) blijkt dat wij meer huurwoningen bezitten dan nodig is voor de doelgroep. Ook hebben we de financiële middelen nodig om de verhuurders- en saneringsheffing aan de overheid te kunnen betalen.

Begin 2015 hebben alle huurders van de vrijstaande of 2-onder-1-kap woningen een brief ontvangen, waarin we de woning te koop aanbieden. Een aantal van hen heeft de woning inmiddels gekocht. De meeste bewoners willen de woning echter blijven huren. Voor hen verandert er niets. Pas als zij hun huur opzeggen en de woning verlaten, wordt deze verkocht.

Aanmelden als geïnteresseerde

Misschien wel aan u ! Hebt u interesse, meldt u dan vooraf bij de makelaar. De verkoop van onze vrijstaande en 2-onder-1-kap woningen, die na het vertrek van de huurder worden verkocht, verloopt via twee makelaars. Als huurder bij Woonstichting Land van Altena krijgt u voorrang en korting.

Komt één van onze vrijstaande of twee-onder-een-kap woningen te koop? Dan krijgen onze huurders  die op de makelaarslijst staan voorrang. Ze worden door de makelaar benaderd op volgorde van aanmelding.

Als er onder onze huurders geen interesse is, dan wordt de woning te koop aangeboden aan de overige geïnteresseerden op de makelaarslijst. De makelaar benadert ze weer op volgorde van aanmelding.

Onze huurders krijgen daarnaast korting op de aankoopprijs. Hoe langer bij ons gehuurd, hoe meer korting. Om een idee te geven:

  • € 1.500,- korting bij 5 jaar huurder
  • € 5.250,- korting bij 15 jaar huurder
  • € 11.500,- korting bij 30 jaar huurder

De korting bedraagt echter nooit meer dan 10% van de koopprijs.

Woonstichting

Land van Altena