Om in aanmerking te kunnen komen voor een sociale huurwoning in de gemeente Altena, Bommelerwaard, Rivierenland en Drechtsteden dient u zich in te schrijven via Woongaard. Dit kost eenmalig € 25,- (prijspeil 2019). Voor verlenging van uw inschrijving betaalt u niets.

Inschrijven op woongaard.com

Na inschrijving ziet u de huurwoningen die passen bij uw situatie. Het is belangrijk dat u de juiste gegevens opgeeft. Uw inkomen, huishoudsamenstelling en leeftijd bepalen namelijk voor welke woningen u in aanmerking komt.
De overheid heeft beslist dat alle sociale huurwoningen in Nederland 'passend toegewezen' moeten worden. Dit betekent dat de huurprijs moet passen bij het inkomen van de huurder. 
U hebt recht op een huurwoning als uw inkomen niet te hoog is.
De huurprijs van de woning bepaalt vervolgens of er een gezin van 3 of meer personen mag wonen of een alleenstaande of 2 personen.
Voordat wij een woning aan u mogen verhuren zijn we verplicht om uw inkomen en uw  gezinssamenstelling te controleren. Zorg er voor dat u altijd de meest recente Inkomensverklaring van de belastingdienst van alle meeverhuizende volwassenen in huis hebt. Deze kunt u aanvragen bij de belastingdienst of downloaden met uw DigiD bij de belastingdienst.

 

Na uw inschrijving via Woongaard kunt u zich aanmelden voor de gratis Digizine van Woongaard. Dit is een e-mail met wekelijks het aanbod huurwoningen dat past bij uw situatie en woonwensen. Dit maakt het zoeken nog makkelijker.

Als u een passende huurwoning gevonden heeft, kunt u hierop reageren. Per keer kunt u op maximaal 3 woningen reageren.

Bent u na sluiting van de reactietermijn de eerste kandidaat? Dan ontvangt u een uitnodiging van de woningcorporatie om de woning te komen bekijken. U kunt daarna de woning accepteren of weigeren.

Tip! Reageer alleen als u voor de woning in aanmerking wilt komen. U komt niet hoger op de wachtlijst, wanneer u op veel woningen heeft gereageerd.

Woning accepteren

Accepteert u de woning, nadat u deze hebt gezien? Dan controleert de woningcorporatie eerst uw gegevens. Als de woning aan u wordt toegewezen, krijgt u een uitnodiging om het huurcontract te komen tekenen.

U kunt dan ook afspraken maken met de eerdere bewoners om spullen over te nemen, zoals gordijnen en vloerbedekking.

Woning weigeren

Na bezichtiging kunt u zonder verdere gevolgen 'nee' zeggen tegen de woning. Hierdoor komt u nĂ­et onderaan de wachtlijst en uw inschrijving blijft hetzelfde. U kunt gewoon opnieuw via www.woongaard.com reageren op andere woningen.

Woonstichting

Land van Altena