Om te reageren op een sociale huurwoning* in de regio Land van Altena, dient u zich in te schrijven bij Woongaard. Dit kost eenmalig € 25,- (prijspeil 2019). Voor verlening van uw inschrijving betaalt u € 10,- per jaar.

Inschrijven op woongaard.com

Na inschrijving ziet u de huurwoningen die passen bij uw situatie. Het is belangrijk dat u de juiste gegevens opgeeft. Uw inkomen, huishoudsamenstelling en leeftijd bepalen namelijk voor welke woningen u in aanmerking komt.

Tip: vul bij woonwensen alleen de gewenste woonplaats in. Zo mist u geen passende woningen.

* Voor een vrije sector woning, koopwoning of parkeerplaats is geen inschrijving nodig.

Bij uw inschrijving bij Woongaard kunt u zich aanmelden voor de gratis Digizine van Woongaard. Dit is een e-mail met wekelijks het aanbod huurwoningen dat past bij uw situatie en woonwensen. Dit maakt het zoeken nog makkelijker.

Als u een passende huurwoning gevonden heeft, kunt u hierop reageren. Per keer kunt u op maximaal 3 woningen reageren.

Bent u na sluiting van de reactietermijn de eerste kandidaat? Dan ontvangt u een uitnodiging van de woningcorporatie om de woning te komen bekijken. U kunt daarna de woning accepteren of weigeren.

Tip! Reageer alleen als u voor de woning in aanmerking wilt komen. U komt niet hoger op de wachtlijst, wanneer u op veel woningen heeft gereageerd.

Woning accepteren

Accepteert u de woning, nadat u deze hebt gezien? Dan controleert de woningcorporatie eerst uw gegevens. Als de woning aan u wordt toegewezen, krijgt u een uitnodiging om het huurcontract te komen tekenen.

U kunt dan ook afspraken maken met de eerdere bewoners om spullen over te nemen, zoals gordijnen en vloerbedekking.

Woning weigeren

Na bezichtiging kunt u zonder verdere gevolgen 'nee' zeggen tegen de woning. Hierdoor komt u nĂ­et onderaan de wachtlijst en uw inschrijving blijft hetzelfde. U kunt gewoon opnieuw via www.woongaard.com reageren op andere woningen.

Woonstichting

Land van Altena