Heb je de woning die je zocht gevonden en gekregen? Gefeliciteerd! Na het accepteren van de woning moeten we nog een paar dingen regelen:

Een intakegesprek maakt deel uit van de toewijzingsprocedure. Zorg dat je een inkomensverklaring van de belastingdienst en uittreksel van de gemeente in huis hebt. Zonder deze documenten kunnen wij je geen woning aanbieden. Als je deze documenten niet op tijd bij ons aanlevert, verwerken wij een afwijzing in het systeem van Woongaard. Je komt dan niet meer aan de beurt voor een aanbieding voor deze woning.


  • Een inkomensverklaring van 2022 of 2023 van jezelf en je eventuele partner. Download deze via ‘Mijn Belastingdienst’. Heeft u geen DigiD? Dan vraag je de inkomensverklaring op bij de Belastingdienst via telefoonnummer 0800-0543 (gratis). Het inkomen op de inkomensverklaring wordt geïndexeerd naar het prijspeil van 2024.
  • Een kopie historisch adresuittreksel uit het bevolkingsregister (niet ouder dan 3 maanden), waaruit je burgerlijke staat, de ingangsdatum van het huidige adres, je woonhistorie én je gezinssamenstelling blijken.  Je kunt dit uittreksel opvragen bij je gemeente of downloaden van de site van je gemeente.
  • De loon- of uitkeringsstroken van de laatste 3 maanden.
  • Een verhuurdersverklaring (indien van toepassing). De verhuurder van je huidige woning verklaart hiermee dat je aan alle geldende voorwaarden van de huurovereenkomst hebt voldaan. Deze is niet nodig als je huurder bent van ons.
  • Een verklaring hypotheekverstrekker (indien van toepassing). De hypotheekverstrekker van je huidige woning verklaart hiermee dat je aan alle geldende voorwaarden van de hypotheek hebt voldaan.
  • Bij inkomen uit onderneming of freelance; fiscale aangifte voorgaande jaar of fiscale schatting van het lopende jaar én een accountantsverklaring.
  • Als je of je eventuele partner en/of medebewoners studeert, is een DUO-bewijs noodzakelijk.

Misschien kun je met de vorige huurder afspraken maken over het overnemen van bijvoorbeeld de vloerbedekking. Die afspraken leg je vast in het overnameformulier. Je ontvangt van ons een exemplaar. Dit is een afspraak tussen jou en de vorige huurder.

De huurovereenkomst teken je bij ons op kantoor. Hier betaal je dan ook meteen de eerste verhuurnota. Gaat de huur na de 15e van de maand in? Dan betaal je ook meteen de huur van de maand daarop.

We maken een afspraak met je in de nieuwe woning. Daar bekijken we of alles in de woning in orde is. Daarna ontvang je, na ondertekening van de huurovereenkomst en betaling van de eerste verhuurnota, alle sleutels die bij de woning horen.

Na bezichtiging kunt u zonder verdere gevolgen 'nee' zeggen tegen de woning. Hierdoor komt u niet onderaan de wachtlijst en uw inschrijving blijft hetzelfde. U kunt gewoon opnieuw via www.woongaard.com reageren op andere woningen.

Woonstichting

Land van Altena