Wij als woonstichting Land van Altena zetten in op duurzaamheid door onze woningen te voorzien van dak-, vloer- en spouwmuurisolatie, voor zover dat niet gerealiseerd was en het plaatsen van zonnepanelen. Dit doen we in ieder geval als de woning wisselt van huurder, maar ook als de zittende huurder dit wenst.

Internetten, de was doen, TV kijken; weet u dat een kwart van uw woonlasten bestaat uit energiekosten? Dat is nu al zo en naar verwachting stijgen deze kosten alleen maar. Om uw plek onder de zon comfortabel en betaalbaar te houden, bieden wij u de mogelijkheid om zonnepanelen te laten plaatsen, zodat u profiteert van goedkopere, zelfopgewekte zonnestroom. Zonnepanelen kunnen u jaarlijks tot
€ 120,- voordeel opleveren. Simpelweg omdat u een lagere stroomrekening ontvangt.

Inhoud

Woonstichting Land van Altena en Wocozon

Om dit te kunnen realiseren, werken wij samen met Wocozon: een organisatie zonder winstoogmerk met als doel huurders van woningcorporaties te laten profiteren van zonnestroom. Wocozon laat de zonnepanelen plaatsen door een erkend installateur. De huurder betaald hier niets voor.
Ook verzorgt Wocozon het onderhoud van de zonnepanelen. Mochten de zonnepanelen niet optimaal werken, dan kunt u contact opnemen met Wocozon. Zodra u zich heeft aangemeld voor zonnepanelen is Wocozon uw aanspreekpunt.

De stroom die zonnepanelen opwekken noemen wij zonnestroom. U betaalt niet voor de zonnepanelen maar voor de opgewekte zonnestroom. U blijft een gedeelte van uw stoom afnemen van uw huidige energiebedrijf. Maar dankzij de zonnepanelen neemt u minder stroom bij hen af. Voor de zonnestroom betaalt u 16,5 eurocent per kWh. Het voorschot voor zonnestroom is gemiddeld 15 tot 20% lager dan het voorschot dat u op dit moment betaalt voor de stroom van uw huidige energiebedrijf. Dit voorschot kan dus omlaag en zo bespaart u direct. Zonnepanelen leveren een gemiddeld huishouden iedere maand
€ 10,- voordeel op. En dat voordeel loopt verder op als de stroomprijzen stijgen.

Let op: u regelt zelf met uw energiebedrijf dat uw voorschot omlaag gaat vanaf het moment dat u zonnepanelen heeft.

U gaat er altijd op vooruit

Als de zon minder schijnt en uw panelen wekken minder stroom op dan verwacht, dan heeft dat voor u geen negatieve gevolgen. U krijgt dan dat deel van uw voorschot voor zonnestroom gewoon terug. En schijnt de zon meer, zodat u meer stroom opwekt dan verwacht? Dan is die zonnestroom gratis en neemt u minder stroom af bij uw energiebedrijf.

Wij garanderen u bovendien dat het bedrag van 16,5 eurocent vast staat én dat dit bedrag altijd lager is dan het bedrag dat u betaalt voor de stroom van uw energiebedrijf.
Oftewel: u gaat er altijd op vooruit.

Alle voordelen op een rijtje

 • 15 tot 20% lagere stroomrekening vanaf een jaarverbruik van 1500 kWh
 • Geen kosten voor aanschaf en plaatsing zonnepanelen
 • Geen prijsstijging van zonnestroom in de toekomst
 • Vrije keus om mee te doen
 • Op één dag bij u geïnstalleerd
 • Minder opgewekt? Geld terug van het betaalde voorschot
 • Meer opgewekt? Gratis zonnestroom en minder stroomafname bij uw energiebedrijf
 • U helpt mee aan een beter milieu

Voorwaarden deelname

Alle daarvoor geschikte grondgebonden woningen van ons kunnen gebruiken maken van zonnestroom door het laten plaatsen van zonnepanelen. Uw woning is geschikt als:

 • Uw stroomverbruik per jaar ten minste 1500 kWh is;
 • Uw woning voldoende vrij dakoppervlakte heeft;
 • Er geen andere bouwtechnische belemmeringen zijn.

Ik wil (misschien) zonnepanelen

Als u interesse hebt in zonnepanelen op uw huurwoning kunt u bij Wocozon opvragen hoeveel panelen op uw woning passen en wat u gaat betalen voor zonnestroom:    informatie aanvragen

Bij ons geen datalekken

Op 12-1-2017 kwam een bericht naar buiten over datalekken door zonnepaneelinstallaties bij Woningcorporatie Domesta. Daar blijkt het redelijk eenvoudig om via de kastjes in te loggen op onbeveiligde thuisnetwerken en zo privacygevoelige informatie te achterhalen.
De monitoring doet men daar via de internetverbinding van de bewoners.
Onze zonnepanelenmeter is NIET aangesloten op het thuisnetwerk van een bewoner.
Wocozon leest uit door een eigen GPRS verbinding met SIM kaarten, die data versleuteld verzenden, net als bij een normale mobiele telefoon. Enkel alleen de gegevens van de opgewekte zonnestroomgegevens worden gelezen en opgeslagen op de server van Wocozon.
Wat er bij Domesta is gebeurd kan dus niet gebeuren bij Wocozon omdat er geen enkele koppeling is met het netwerk van de bewoner, dus ook niet met hun privacy gevoelige gegevens.
De Wocozon zonnepanelenmeter staat dus los van de bewoner en werkt zelfs als de bewoner geen internet heeft.

Kijk ook eens op deze websites

Woonstichting

Land van Altena