Wij als woonstichting Land van Altena zetten in op duurzaamheid door bij mutatie de woning te voorzien van dak-, vloer- en spouwmuurisolatie, voor zover dat niet gerealiseerd was, en het plaatsen van zonnepanelen.  

Internetten, de was doen, TV kijken; weet u dat een kwart van uw woonlasten bestaat uit energiekosten? Dat is nu al zo en naar verwachting stijgen deze kosten alleen maar. Om uw plek onder de zon comfortabel en betaalbaar te houden, bieden wij u de mogelijkheid om zonnepanelen te laten plaatsen, zodat u profiteert van goedkopere, zelfopgewekte zonnestroom. Zonnepanelen kunnen u jaarlijks tot € 120,- voordeel opleveren. Simpelweg omdat u een lagere stroomrekening ontvangt.

Inhoud

Woonstichting Land van Altena en Wocozon

Om dit te kunnen realiseren, werken wij samen met Wocozon: een organisatie zonder winstoogmerk met als doel huurders van woningcorporaties te laten profiteren van zonnestroom. Wocozon laat de zonnepanelen plaatsen door een erkend installateur.
Ook verzorgen zij het onderhoud van de zonnepanelen. Mochten de zonnepanelen niet optimaal werken, dan kunt u contact opnemen met Wocozon. Zodra u zich heeft aangemeld voor zonnepanelen is Wocozon uw aanspreekpunt.

De stroom die zonnepanelen opwekken noemen wij zonnestroom. U betaalt niet voor de zonnepanelen maar voor de opgewekte zonnestroom. U blijft een gedeelte van uw stoom afnemen van uw huidige energiebedrijf. Maar dankzij de zonnepanelen neemt u minder stroom bij hen af. Voor de zonnestroom betaalt u 16,5 eurocent per kWh aan de woonstichting. Het voorschot voor zonnestroom is gemiddeld 15 tot 20% lager dan het voorschot dat u op dit moment betaalt voor de stroom van uw huidige energiebedrijf. Dit voorschot kan dus omlaag en zo bespaart u direct. Zonnepanelen leveren een gemiddeld huishouden iedere maand €10,- voordeel op. En dat voordeel loopt verder op als de stroomprijzen stijgen.

Let op: u regelt zelf met uw energiebedrijf dat uw voorschot omlaag gaat vanaf het moment dat u zonnepanelen heeft.

U gaat er altijd op vooruit

Als de zon minder schijnt en uw panelen wekken bijvoorbeeld minder stroom op dan verwacht, dan heeft dat voor u geen negatieve gevolgen. U krijgt dan dat deel van uw voorschot voor zonnestroom gewoon terug. En schijnt de zon meer, zodat u meer stroom opwekt dan verwacht? Dan is die zonnestroom gratis en neemt u minder stroom af bij uw energiebedrijf.

Wij garanderen u bovendien dat het bedrag van 16,5 eurocent vast staat én dat dit bedrag altijd lager is dan het bedrag dat u betaalt voor de stroom van uw energiebedrijf.
Oftewel: u gaat er altijd op vooruit.

Alle voordelen op een rijtje

 • 15 tot 20% lagere stroomrekening vanaf een jaarverbruik van 1500 kWh
 • Geen kosten voor aanschaf en plaatsing zonnepanelen
 • Geen prijsstijging van zonnestroom in de toekomst
 • Vrije keus om mee te doen
 • Op één dag bij u geïnstalleerd
 • Minder opgewekt? Geld terug van het betaalde voorschot
 • Meer opgewekt? Gratis zonnestroom en minder stroomafname bij uw energiebedrijf
 • U betaalt geen extra huur voor een beter energielabel van de woning met zonnepanelen
 • U helpt mee aan een beter milieu

Voorwaarden deelname

Alle daarvoor geschikte grondgebonden woningen van ons kunnen gebruiken maken van zonnestroom door het plaatsen van zonnepanelen. Uw woning is geschikt als:

 • Uw stroomverbruik per jaar ten minste 1500 kWh is;
 • Uw woning voldoende vrij dakoppervlakte heeft;
 • Er geen andere bouwtechnische belemmeringen zijn.

Ik doe mee

Als u interesse hebt in zonnepanelen op uw huurwoning ga dan naar de website www.wocozon.nl/aanmelden en meld u vrijblijvend aan.

Nadat u de gevraagde gegevens hebt ingevuld, krijgt u van Wocozon een vrijblijvende offerte, afgestemd op uw jaarlijkse stroomgebruik. Als u akkoord bent met de offerte worden de zonnepanelen binnen 2 maanden op uw dak geplaatst. Daarna brengen wij het maandelijkse voorschot voor de zonnestroom bij u in rekening.

! LET OP

u regelt zelf met uw energiebedrijf dat uw voorschot omlaag gaat vanaf het moment dat u zonnepanelen heeft.

Bij ons geen datalekken

Op 12-1-2017 kwam een bericht naar buiten over datalekken door zonnepaneelinstallaties bij Woningcorporatie Domesta. Daar blijkt het redelijk eenvoudig om via de kastjes in te loggen op onbeveiligde thuisnetwerken en zo privacygevoelige informatie te achterhalen.
De monitoring doet men daar via de internetverbinding van de bewoners.
Onze zonnepanelenmeter is NIET aangesloten op het thuisnetwerk van een bewoner.
Wocozon leest uit door een eigen GPRS verbinding met SIM kaarten, die data versleuteld verzenden, net als bij een normale mobiele telefoon. Enkel alleen de gegevens van de opgewekte zonnestroomgegevens worden gelezen en opgeslagen op de server van Wocozon.
Wat er bij Domesta is gebeurd kan dus niet gebeuren bij Wocozon omdat er geen enkele koppeling is met het netwerk van de bewoner, dus ook niet met hun privacy gevoelige gegevens.
De Wocozon zonnepanelenmeter staat dus los van de bewoner en werkt zelfs als de bewoner geen internet heeft.

Meer informatie

Als u nog meer informatie wilt, mag u contact opnemen met onze Manager Vastgoed Aart Ebert via 0183 40 87 88 of aart@landvanaltena.nl.

Kijk ook eens op deze websites

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen. Deze zonnecellen hebben twee lagen silicium. Als de zon op de cellen schijnt, gaat er een elektrische stroom tussen de lagen lopen (halfgeleiders). Deze gelijkstroom wordt door de omvormers omgezet in wisselstroom.

De hoeveelheid energie is afhankelijk van het aantal panelen, de oriëntatie ten opzichte van de zon en de dakhelling. Gemiddeld wekken 12 zonnepanelen 2800 kWh per jaar op.

Om zo min mogelijk in uw huis aan het werk te zijn, hebben we ervoor gekozen de omvormers onder de panelen te bevestigd. De monitoring box kan het beste op de (wasmachine)groep op zolder aangesloten worden. Dan hoeft er geen kabel doorgetrokken te worden naar uw meterkast. Als de monitoring box  niet op de wasmachinegroep past, komt de monitoring box wel in de meterkast te hangen.

Twee opties zijn mogelijk:

 1. Het energieverbruik waarop uw voorschot is gebaseerd is te laag.
 2. Wocozon houdt in haar berekening geen rekening met de heffingskorting. Elk huishouden krijgt jaarlijks een heffingskorting van €337,- onafhankelijk van de hoeveelheid energie die u bij uw energiebedrijf afneemt.  Deze heffingskorting is hoger dan de vaste kosten bij uw energiebedrijf. Als u dus heel weinig energie afneemt bij uw energiebedrijf, dan kan het zijn dat u meer ontvangt van uw energiebedrijf dan u betaalt.

Woonstichting

Land van Altena