Terug naar overzicht
Glasvezel

Sneller internet en stabielere digitale verbindingen zijn belangrijk voor nu en de toekomst. Daarom wordt er glasvezel aangelegd. Alle dorpen in de gemeente Altena krijgen op termijn glasvezel. Op internet kun je veel informatie vinden over glasvezel.

Op dit moment hebben we toestemming gegeven aan Glaspoort en Delta om glasvezel tot in de woning aan te leggen. Je besluit zelf of je een aanleg wil. Het is goed om uit te zoeken welke aanbieder het beste bij je past. Soms kan een aanbieder glasvezel gratis bij je aanleggen zonder dat je meteen een abonnement hoeft te nemen. Zo ben je voorbereid op de toekomst als je later wel gebruik wilt maken van het netwerk.

Als een aanlegger schade veroorzaakt aan je woning tijdens het aanleggen, meld dit dan bij de veroorzaker en bij ons. Wij bewaken vervolgens de juiste afhandeling.

Onze appartementen worden eerst geïnspecteerd door de aanleggers voordat ze glasvezel kunnen aanleggen. Als een bewoner van een hogere etage een aansluiting wil, moet dat vaak via de lagere etages gebeuren. De werkwijze moet vooraf goed worden besproken met ons en de aanlegger.

Woonstichting

Land van Altena