Terug naar overzicht

De opzegtermijn voor uw huurwoning is 1 maand. In deze maand vindt de voorinspectie plaats, moet evt. het nieuwe energielabel bepaald worden en gaan wij op zoek naar een nieuwe huurder via de website van Woongaard.

Dat is best krap. We plannen alle afspraken zo snel mogelijk in en daarna gaan wij de woning op de website plaatsen, nieuwe huurders hebben minimaal 1 week de tijd om op een woning te reageren en daarna gaan wij de woning toewijzen. Een kandidaat krijgt 5 dagen de tijd om de woning te bezichtigen en te accepteren.

Tegenwoordig maken wij vaak mee dat woningzoekenden reageren op alle woningen die vrijkomen, maar vervolgens niet reageren als ze de woning aangeboden krijgen of om de meest uiteenlopende redenen de woning afwijzen, de woning ligt te ver van hun werk of familie, de woning is te klein of men wil niet in een appartement wonen enz.

We proberen dit proces sneller te laten verlopen door de kandidaten eerst te bellen voordat we de woning aanbieden, maar u zult begrijpen dat het vaak lastig is om binnen de opzegtermijn van 1 maand een nieuwe huurder voor uw woning te vinden.

Lastig ook voor u, u kunt geen spullen ter overname aan de nieuwe huurder aanbieden omdat de woning bij de sleutelinlevering leeg opgeleverd moet worden. Vaak zijn het toch zaken waar een nieuwe huurder nog veel plezier van kan hebben en die nu naar de stort verdwijnen. Uiteraard zijn overnames een zaak tussen de vertrekkende en nieuwe huurder (de nieuwe huurder is niet verplicht deze over te nemen!), maar in het kader van duurzaamheid willen wij graag wijzen op het feit dat binnen 1 maand er vaak nog geen nieuwe huurder bekend is en dus geen overnames mogelijk zijn.

Gaat u verhuizen dan kunt u altijd de huur eerder opzeggen dan de verplichte opzegtermijn, u kunt bijv. aangeven over 3 maanden te gaan verhuizen - wij plannen dan meteen de afspraken in en gaan op zoek naar een nieuwe huurder – 1 maand voor de sleutelinlevering geeft u dan de definitieve datum aan ons door.

Alle informatie over het opzeggen van de huurovereenkomst en het huuropzeggingsformulier kunt u vinden op onze website onder het tabblad Huurders - Huurovereenkomst

Woonstichting

Land van Altena