Terug naar overzicht

Waarschuwing! Heeft u een vage sms of een e-mail gekregen waarin staat dat u verlengingskosten moet betalen? Dit bericht is niet door WoningNet verzonden. Lees meer hierover in dit nieuwsbericht:

Er wordt sinds kort een sms verzonden door een onbekende partij waarin ten onrechte de naam van WoningNet wordt gebruikt. In de sms staat dat u de verlengingskosten van uw inschrijving bij WoningNet moet betalen. 


Volgens het bericht kunt u de betaling doen door op de link in de tekst te klikken. Wij adviseren u dringend om niet op de link te klikken en de zender te blokkeren en/of op de zwarte lijst te zetten!


Zie hieronder de tekst van de phishing sms:

U heeft een inschrijving bij Woningnet. Over enkele dagen verloopt uw inschrijving. Uw inschrijving verlengen wij met een jaar als u de 8,00 betaald. Betaal gemakkelijk doormiddel van onderstaande link (en dan staat er een link waar u op kunt klikken. Doe dat vooral NIET!) 

(Reageer ook niet op een sms waarin men u erop wijst dat u onvoldoende betaald heeft. Ook dat is een phishing sms.)

 

Smishing
WoningNet stuurt geen sms berichten! De onbekende partij die u de sms heeft gestuurd is via de link erop uit om toegang te krijgen tot uw bankrekening.  Dit heet smishing (een samenvoeging van sms en phishing).
Phishing is een vorm van digitale oplichting. Phishing gebeurt via e-mail, WhatsApp en sms. Slachtoffers worden bijvoorbeeld naar een valse website gelokt waar ze vervolgens hun bank- of andere inloggegevens prijsgeven.

 

E-mail
Er blijkt ook een e-mail rond te gaan met daarin hetzelfde verzoek als de sms om de verlengingskosten te betalen. De mail begint zonder de juiste aanhef, de WoningNet regio wordt niet genoemd, heeft spelfouten in de tekst en een verkeerd factuurnummer.

Hieronder een voorbeeld van de E-mail:

Geachte Heer/Mevrouw #surname#,

U heeft een inschrijving bij WoningNet.

Over 2 weken verloopt uw inschrijving.
Uw inschrijving verlengen wij met een jaar als u de verlengingskosten van €8,00
betaalt.
U kunt betalen via iDEAL.
Via de onderstaande link word u automatisch doorverwezen naar onze betaalpagina.

WoningNet-verlengingskosten

Uw factuurnummer is SRA-00368246

 

Fraudehelpdesk
Heeft u toch op de link in het sms/ whatsapp bericht of E-mail geklikt? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank om aan te geven dat er sprake is van digitale oplichting. Ook adviseren wij u om aangifte te doen bij de politie. 
Lees op de website van de Fraudehelpdesk (https://www.fraudehelpdesk.nl/fraude-melden/) welke stappen u nog meer kunt ondernemen. 

Woonstichting

Land van Altena