Terug naar overzicht

Er wordt tegenwoordig goed geld verdienen aan woningzoekenden. Diverse verhuurplatforms bieden woningen aan die allang niet meer beschikbaar zijn. Ze laten u betalen om op advertenties te kunnen reageren. Ook zijn er websites die claimen dat ze u snel aan een urgentieverklaring kunnen helpen.

Verdienen aan woningnood
Er is woningnood in Nederland. Een huurwoning vinden is lastig en tijdrovend. Dat maakt het voor oplichters aantrekkelijk om -steeds weer nieuwe- websites te beginnen die inspelen op de wanhoop van woningzoekenden. Meestal gaat het om sites die er redelijk gelikt uitzien. Die geld vragen om voor u op woningadvertenties te kunnen reageren. Of die beloven dat je na betaling toegang krijgt tot uniek aanbod dat elders niet te vinden zou zijn. Mocht u onze woningen tegenkomen op een van deze sites, trap er dan niet in!

Alle huurwoningen die wij aanbieden, vindt u op www.woongaard.com 

Om op deze woningen te kunnen reageren, dient u als woningzoekende bij Woongaard ingeschreven te staan. U betaalt eenmalig inschrijfkosten en jaarlijks verlengkosten van uw inschrijving. Daarnaast kost het u geen extra geld om op woningen te reageren.

Een urgentieaanvraag
Er zijn ook websites die aanbieden om, tegen betaling van soms forse bedragen, namens u een urgentieverklaring aan te vragen. Deze sites claimen nogal makkelijk dat u ‘recht’ zou hebben op urgentie waarmee u met voorrang een sociale huurwoning krijgt. Terwijl het er maar van afhangt of een gemeente een urgentieregeling heeft, en welke groepen hierin zijn opgenomen. De simpele voorstelling dat u recht heeft op urgentie, als u bijvoorbeeld vanwege een relatiebreuk een woning nodig heeft, klopt niet.

Voor meer informatie of u bij ons in aanmerking komt voor urgentie en hoe u dit kunt aanvragen, kijkt u op Urgentie Woonstichting Land van Altena 

Een urgentieaanvraag kost 120 euro (prijspeil 2020). In de 'Urgentiebrochure regio Land van Heusden en Altena' kunt u door de vragen in de brochure te beantwoorden eenvoudig zien of u bij ons voor urgentie in aanmerking komt. 

Woonstichting

Land van Altena