Terug naar overzicht

Hulp bij energie besparen

Altena Woont Slim helpt u om energie te besparen en uw woning te verduurzamen. AltenaWoontSlim, een samenwerking tussen de gemeente Altena en woningcorporaties Land van Altena en Bazalt Wonen, is hét energieloket voor iedereen in Altena met een energievraag!

Duurzaam duur? U houdt juist geld over
‘Duurzaam’ is niet gelijk ‘duur’. Ook met kleine maatregelen kunt u al snel 5 tot 10% besparen op uw energiekosten. Denk aan ledlampen en radiatorfolie.  
AltenaWoontSlim geeft onafhankelijk advies dat bij uw wensen en budget past.
AltenaWoontSlim helpt u op weg en rekent uit.

Roland van Vugt, wethouder duurzaamheid gemeente Altena:
“Met het energieloket AltenaWoontSlim hebben we een aanbod voor iedereen in Altena.
Iedereen kan een steentje bijdragen aan een duurzame toekomst.
Veel maatregelen dragen bovendien bij aan meer wooncomfort en zijn ook nog eens goed voor je portemonnee. Onze nieuwe acties in 2021 helpen ook huurders op weg naar een lagere energierekening en meer wooncomfort. Ik ben blij dat we dat samen met de woningcorporaties kunnen aanbieden.”

Anja Verdaasdonk, directeur bestuurder Woonstichting Land van Altena:
“Als woonstichting vinden we het belangrijk dat ook huurders worden betrokken bij de energietransitie. Immers werken aan een beter klimaat doen we samen.
Als woonstichting werken wij aan het energiezuiniger en duurzamer maken van de huurwoningen. Bijvoorbeeld door woningen te isoleren, maar ook door in overleg met de bewoners zonnepanelen te plaatsen. Maar de huurder kan zelf ook actief energie besparen. Bijvoorbeeld door het nemen van kleine maatregelen zoals ledlampen of het stoppen van ‘energieslurpers’. De energiecoaches van AltenaWoontSlim helpen onze huurders hier gratis bij. Iedere stap is er één en iedere bijdrage helpt.”

Advies op maat
Iedereen woont en leeft anders. Daarom geeft AltenaWoontSlim advies op maat.
Met de energiecoaches uit Altena die u helpen om de juiste maatregelen op het juiste moment te nemen. 
De energiecoaches zijn goed op de hoogte en onafhankelijk.

Binnenkort ontvangt u een brief van AltenaWoontSlim, waarin wordt uitgelegd hoe u een afspraak kunt maken met één van de coaches.

Of maak vandaag nog een gratis afspraak met een energiecoach op onze website:
https://west-brabantwoontslim.nl/altena/

Woonstichting

Land van Altena