Terug naar overzicht

In toenemende mate willen bewoners een ‘vaste’ airco gaan gebruiken. De warme zomers van de laatste jaren geven hier vermoedelijk aanleiding voor. U moet realiseren dat u een energiegebruiker toevoegt met gevolgen voor uw stroomrekening. Daarbij zal de airco periodiek onderhoud nodig hebben. Heeft u ook gedacht aan zonweringen? Indien u de juiste materialen kiest, kunt u voorkomen dat de warmte in de woning komt.

Als u toch besluit voor een airco te gaan, is dit onder enkele voorwaarden toegestaan. De aanpassing moet ten alle tijden schriftelijk worden aangevraagd via onze website. Uw aanvraag zal worden beoordeeld of plaatsing is toegestaan en onder welke voorwaarden. Hiermee willen we voorkomen dat airco’s op ongewenste plaatsen en/of niet vakkundig worden geïnstalleerd.

 

Voor ons is het belangrijk dat de zogenaamde buitenunit op een plaats komt die geen afbreuk doet aan het gevelaanzicht van de woning. Bij huuropzegging moet de installatie worden verwijderen. Boorgaten zullen door ons worden gedicht. De kosten hiervan komen voor uw rekening.

Woonstichting

Land van Altena