Vergroot/verklein:

Adrie Donkersloot

naam: Adrie Donkersloot (70)
adres: Burgemeester H. Blokstraat in Almkerk sinds maart 1968

hoe kwam u aan de woning?
“We woonden in bij mijn moeder, met een kindje op komst. De burgemeester woonde in de buurt. We zijn hem gaan vragen om één van de woningen die de gemeente aan het bouwen was. Na een jaar wachten, kregen we op zaterdag de sleutel.”

huur toen: f.23,50 per week, aan huis opgehaald door Jan Koekkoek.
huur nu: €.493 per maand.

bewoners
“Mijn man, zoontje en ik gingen hier met z’n drieën wonen. Een paar maanden na de geboorte van de tweede dochter, verdronk ons zoontje. Acht jaar later werd opnieuw een zoon geboren. De dochters waren al het huis uit, toen mijn man in 1996 overleed. Nu woon ik hier nog alleen.”

wijzigingen aan het huis
“De woningbouw verving het keukenblok en de plafonds in de woonkamer en legde tien jaar geleden centrale verwarming aan. Ook de houten kozijnen werden vervangen door kunststof. Als enige in de buurt heb ik echter beneden geen dubbelglas omdat buurtbewoners het indertijd niet eerlijk vonden dat onze huur daarvoor niet omhoog ging. Een lang en ingewikkeld verhaal…. Mijn schoonzoon knapte het toilet en de badkamer op en ook de plafonds boven vervingen we zelf.”

de buurt
“Het was altijd een fijne en gezellige buurt met veel kinderen die samen buiten speelden. Veel bewoners zijn vertrokken en met de mensen die er voor terugkwamen is het anders. De contacten zijn niet meer zoals vroeger. Je loopt niet meer bij elkaar binnen en de rommel in de achtertuinen vind ik vreselijk.”

mooiste belevenis in het huis
“Ik ben heel gelukkig geweest hier. Toen we nog met elkaar waren. De feestjes. De verjaardagen. Het was hier altijd een zoete inval.”

naarste ervaring in het huis
“Het verlies van ons zoontje, hebben we samen goed op kunnen pakken. We hebben heel veel gepraat. Ik had enorm veel steun aan mijn man. Het bracht ons nog dichter bij elkaar. Die steun, die arm om me heen ben ik kwijt. ’s Avonds is er niemand meer om even je verhaal aan kwijt te kunnen.”

Verhuisplannen
“Het huis wordt te groot, zeker sinds ik reumatisch ben. Ik hoop op een huisje in De Ster. Ik verwacht niet dat ik het moeilijk vind dit huis achter me te laten. De herinneringen bewaar ik in mijn hoofd en mijn hart.”

Woonstichting Land van Altena | Prinses Beatrixlaan 2 | 4255 VB Nieuwendijk | 0183 - 40 87 88 | info@landvanaltena.nl