Vergroot/verklein:

Zonnepanelen

Internetten, de was doen, TV kijken; weet u dat een kwart van uw woonlasten bestaat uit energiekosten? Dat is nu al zo en naar verwachting stijgen deze kosten alleen maar. Om uw plek onder de zon comfortabel en betaalbaar te houden, bieden wij u de mogelijkheid om zonnepanelen te laten plaatsen, zodat u profiteert van goedkopere, zelfopgewekte zonnestroom. Zonnepanelen kunnen u jaarlijks tot € 120,- voordeel opleveren. Simpelweg omdat u een lagere stroomrekening ontvangt.

 

 

Woonstichting Land van Altena én Wocozon
U gaat er altijd op vooruit
Alle voordelen op een rijtje
Voorwaarden deelname
Ik doe mee
Veel gestelde vragen
Informatie
Bij ons geen datalekken
 

Woonstichting Land van Altena én Wocozon 

Om dit te kunnen realiseren, werken wij samen met Wocozon: een organisatie zonder winstoogmerk met als doel huurders van woningcorporaties te laten profiteren van zonnestroom. Wocozon laat de zonnepanelen plaatsen door een erkend installateur. Ook verzorgen zij het onderhoud van de zonnepanelen. Mochten de zonnepanelen niet optimaal werken, dan kunt u contact opnemen met Wocozon. Zodra u zich heeft aangemeld voor zonnepanelen is Wocozon úw aanspreekpunt.

De stroom die zonnepanelen opwekken noemen wij zonnestroom. U betaalt niet voor de zonnepanelen maar voor de opgewekte zonnestroom. U blijft een gedeelte van uw stoom afnemen van uw huidige energiebedrijf. Maar dankzij de zonnepanelen neemt u minder stroom bij hen af. Voor de zonnestroom betaalt u 16,5 eurocent per kWh aan de woonstichting. Het voorschot voor zonnestroom is gemiddeld 15 tot 20% lager dan het voorschot dat u op dit moment betaalt voor de stroom van uw huidige energiebedrijf. Dit voorschot kan dus omlaag en zo bespaart u direct. Zonnepanelen leveren een gemiddeld huishouden iedere maand €10,- voordeel op. En dat voordeel loopt verder op als de stroomprijzen stijgen.

Let op: u regelt zelf met uw energiebedrijf dat uw voorschot omlaag gaat vanaf het moment dat u zonnepanelen heeft.
 

U gaat er altijd op vooruit
Als de zon minder schijnt en uw panelen wekken bijvoorbeeld minder stroom op dan verwacht, dan heeft dat voor u geen negatieve gevolgen. U krijgt dan dat deel van uw voorschot voor zonnestroom gewoon terug. En schijnt de zon meer, zodat u meer stroom opwekt dan verwacht? Dan is die zonnestroom gratis en neemt u minder stroom af bij uw energiebedrijf.

Wij garanderen u bovendien dat het bedrag van 16,5 eurocent vast staat én dat dit bedrag altijd lager is dan het bedrag dat u betaalt voor de stroom van uw energiebedrijf. Oftewel: u gaat er altijd op vooruit.
 

Alle voordelen op een rijtje

 • 15 tot 20% lagere stroomrekening vanaf een jaarverbruik van 1500 kWh
 • Geen kosten voor aanschaf en plaatsing zonnepanelen
 • Geen prijsstijging van zonnestroom in de toekomst
 • Vrije keus om mee te doen
 • Op één dag bij u geïnstalleerd
 • Minder opgewekt? Geld terug van het betaalde voorschot
 • Meer opgewekt? Gratis zonnestroom en minder stroomafname bij uw energiebedrijf
 • U betaalt geen extra huur voor een beter energielabel van de woning met zonnepanelen
 • U helpt mee aan een beter milieu
   

Voorwaarden deelname
Alle daarvoor geschikte grondgebonden woningen van ons kunnen gebruiken maken van zonnestroom door het plaatsen van zonnepanelen. Uw woning is geschikt als:

 • Uw stroomverbruik per jaar ten minste 1500 kWh is;
 • Uw woning voldoende vrij dakoppervlakte heeft;
 • Er geen andere bouwtechnische belemmeringen zijn.
   

Veel gestelde vragen
Klik hier voor de antwoorden.

 

Ik doe mee 
Als u interesse hebt in zonnepanelen op uw huurwoning ga dan naar de website http://wocozon.nl/aanmelden/ en meld u vrijblijvend aan.
Nadat u de gevraagde gegevens hebt ingevuld, krijgt u van Wocozon een vrijblijvende offerte, afgestemd op uw jaarlijkse stroomgebruik. Als u akkoord bent met de offerte worden de zonnepanelen binnen 2 maanden op uw dak geplaatst. Daarna brengen wij het maandelijkse voorschot voor de zonnestroom bij u in rekening.
Let op: u regelt zelf met uw energiebedrijf dat uw voorschot omlaag gaat vanaf het moment dat u zonnepanelen heeft.


Bij ons geen datalekken
Op 12-1-2017 kwam een bericht naar buiten over datalekken door zonnepaneelinstallaties bij Woningcorporatie Domesta. Daar blijkt het redelijk eenvoudig om via de kastjes in te loggen op onbeveiligde thuisnetwerken en zo privacygevoelige informatie te achterhalen.
De monitoring doet men daar via de internetverbinding van de bewoners.
Onze zonnepanelenmeter is NIET aangesloten op het thuisnetwerk van een bewoner.
Wocozon leest uit door een eigen GPRS verbinding met SIM kaarten, die data versleuteld verzenden, net als bij een normale mobiele telefoon. Enkel alleen de gegevens van de opgewekte zonnestroomgegevens worden gelezen en opgeslagen op de server van Wocozon. Wat er bij Domesta is gebeurd kan dus niet gebeuren bij Wocozon omdat er geen enkele koppeling is met het netwerk van de bewoner, dus ook niet met hun privacy gevoelige gegevens.
De Wocozon zonnepanelenmeter staat dus los van de bewoner en werkt zelfs als de bewoner geen internet heeft.

Informatie
Als u nog meer informatie wilt, mag u contact opnemen met het hoofd van onze technische dienst, Aart Ebert op ons telefoonnummer 0183 408788 of via e-mail.
Kijk ook eens op deze websites:
www.wocozon.nl
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/duurzame-energie/zonne-energie
www.milieucentraal.nl

Woonstichting Land van Altena | Prinses Beatrixlaan 2 | 4255 VB Nieuwendijk | 0183 - 40 87 88 | info@landvanaltena.nl