Vergroot/verklein:

Dhr. en Mevr. Combee

Naam: Annie en Co Combee (73 en 78)
Adres: de Borchgravestraat in Almkerk sinds 1968

Hoe kwam u aan de woning?
“We woonden aan de Boompjes, maar omdat die woning afgekeurd werd, trokken we tijdelijk in het kantoorgebouw van de CTD. We dachten een optie te hebben op grond in Almkerk, maar dat bleek niet het geval. Toen we uit onze tijdelijke woning moesten, kwam wethouder mevrouw Werther langs en bood ons deze hoekwoning te huur aan. Waarschijnlijk stonden we ingeschreven bij de gemeente, maar dat weten we niet zeker.”

huur toen: Ruim 25 gulden per week. Jan Koekkoek haalde het aan huis op.
huur nu: €.485,24 per maand.

bewoners
“We betrokken het huis met twee kinderen. Daar kwamen nog drie kinderen bij. Tussen 1986 en 1999 gingen alle kinderen op zichzelf wonen. Dertien jaar lang, tot ongeveer 2016, hebben we hier twee van onze kleinkinderen voor en na schooltijd opgevangen.”

wijzigingen aan het huis
“In 1971 legden we zelf verwarming aan en in 1976 bouwden we een bijkeuken. We maakten een vaste trap naar de zolder en realiseerden een kamer op de vliering. Gelijk pakten we toen de dakisolatie aan. Ook deden we de keuken zelf en verlengden we het schuurtje. Alles in overleg met de woningbouw. De kunststof ramen werden door de woningbouw geplaatst.”

de buurt
“Het is hier altijd even rustig geweest. Sinds er geparkeerd wordt bij ’t Verlaat valt het met de overlast van de zomerfeesten ook mee. De buurt heeft veel andere bewoners gekregen. Je ziet dat vooral aan de tuinen. Die zijn slordiger geworden. We zijn goed onderling, maar de tijden van een koffiepraatje zijn voorbij. We hebben allemaal ons eigen ding. Er is een buurtvereniging hier. We zijn lid en we doen mee met de bingo en de BBQ. Het versieren van de straat laten we over aan de jongere bewoners. Wat betreft de aankleding van de straat is er nog wel wat te wensen. De gemeente doet daar weinig aan.”

mooiste belevenis in het huis
“Met kerst zit het hier helemaal vol. Eén lange tafel en overal worden stoelen vandaan gehaald. We zijn dan met 21 mensen. Annie zorgt zelf voor het voor-, hoofd- en nagerecht.”

naarste ervaring in het huis
“Het verlies van een zoon, ons derde kind. Hij was al een aantal jaren het huis uit.”

Verhuisplannen
“Bij een verhuizing moeten we de grote schuur opgeven. Klussen is er dan niet meer bij. Ook zal Co zijn schildersatelier kwijt zijn. Als je in dit huis hulp nodig hebt, dan is dat ergens anders ook het geval. Om naar boven te komen is er altijd nog een traplift en als we echt niks meer kunnen is er een verzorgingshuis. Geen verhuisplannen dus.”

Woonstichting Land van Altena | Prinses Beatrixlaan 2 | 4255 VB Nieuwendijk | 0183 - 40 87 88 | info@landvanaltena.nl