Vergroot/verklein:

Huurwoning kopen

In ons ondernemingsplan 2015-2019 hebben wij bepaald onze vrijstaande en 2-onder-1-kap huurwoningen te verkopen. In tegenstelling tot andere corporaties hebben wij dit nog nooit eerder gedaan, omdat daar geen reden toe was.
Hier is nu verandering in gekomen. Door het grote aandeel scheefwoners (25%) blijkt dat wij meer huurwoningen bezitten dan nodig is voor de doelgroep.
Ook hebben we de financiële middelen nodig om de verhuurders- en saneringsheffing aan de overheid te kunnen betalen.

Begin 2015 hebben alle huurders, die van ons een vrijstaande of 2-onder-1-kap woning huren, een brief ontvangen waarin wij de huurwoning te koop aanbieden.
Een aantal van hen heeft de woning inmiddels van ons gekocht, het grootste deel wil echter de woning blijven huren.
Voor diegenen die willen blijven huren verandert er helemaal niets. Pas als zij de huur opzeggen en de woning verlaten, wordt de woning verkocht.
Misschien wel aan u ! 

Hebt u interesse, meldt u dan vooraf bij de makelaar
De verkoop van onze vrijstaande en 2-onder-1-kap woningen, die na het vertrek van de huurder worden verkocht, verloopt via een tweetal makelaars.

Voor woningen in Almkerk en Uitwijk is dit:
De Makelaars van Altena, geert@dmva.nl  Telefoon 0183 - 307040


Voor woningen in Nieuwendijk is dit:
Hofstede Makelaardij, kimberly@hofstedemakelaardij.nl  Telefoon 0183 - 505124
 

 

Voorrang en korting voor huurders
Wanneer de huur van een vrijstaande of twee-onder-een-kap woning wordt opgezegd, wordt deze eerst te koop aangeboden aan alle geïnteresseerden (huurders van ons en niet huurders), die zich vooraf hebben aangemeld bij de makelaar. Van deze geïnteresseerden krijgen onze huurders de eerste mogelijkheid tot koop, op volgorde van aanmelding bij de makelaar.

Als huurder krijgt u daarnaast ook korting bij de aankoop van één van onze vrijstaande of twee-onder-een-kap woningen.
Die korting is groter naarmate u langer bij ons een woning gehuurd heeft. Zo kan de korting oplopen van €.1.500 voor iemand die 5 jaar huurder is, naar €.5.250 voor iemand die 15 jaar van ons huurt tot €.11.500 voor degene die al 30 jaar een woning van ons bewoont. De korting zal echter nooit meer dan 10% van de koopprijs bedragen.

Als blijkt dat er geen belangstelling is uit ons huurdersbestand, wordt de woning te koop aangeboden aan de overige belangstellenden.
De makelaar zal dan weer op volgorde van aanmelding de geïnteresseerden gaan benaderen.

 

 

 

 

Woonstichting Land van Altena | Prinses Beatrixlaan 2 | 4255 VB Nieuwendijk | 0183 - 40 87 88 | info@landvanaltena.nl